Coffeeshops

Breuer&Intraval verricht al jarenlang onderzoek naar coffeeshops. Onze expertise op dit gebied kan op verschillende manieren helpen. Met een beleidsverkenning kunnen we de vele beleidsmogelijkheden voor coffeeshops in kaart brengen, terwijl we met veldwerk op locatie een ‘scan’ kunnen maken van fenomenen die zich rondom coffeeshops voordoen. Ook voeren we met betrekking tot coffeeshops monitoren, evaluaties, impactanalyses en risicoanalyses uit. Met onze kennis en expertise adviseren we gemeenten en (overheids)instanties al jaren over coffeeshops en het bijbehorende beleid.

Als onderzoekers volgen we de ontwikkelingen op het gebied van coffeeshops uiteraard nauwgezet. Op deze pagina delen we deze ontwikkelingen. Berichten, artikelen en notities van onze hand over coffeeshops zijn via deze pagina in te zien. Eén van onze openbare publicaties op het gebied van coffeeshops raadplegen? Kijk dan bij onze publicaties. Iets niet kunnen vinden? Neem contact met ons op!

Al sinds 1999 brengt Breuer&Intraval het aantal coffeeshops in Nederland in kaart. Hieronder geven we daarvan een visuele weergave. Benieuwd hoeveel coffeeshops er precies in een gemeente zijn? Klik hier voor de meest recente publicatie.

Coffeeshops tijdens de coronacrisis

Vrijwel direct nadat het Kabinet op 15 maart aanvullende maatregelen aankondigde in de aanpak van het coronavirus, verschenen er lange rijen klanten voor coffeeshops. Uiteindelijk mochten de coffeeshops open blijven, maar dan als afhaalloket. Wij zochten met observaties uit hoe de Groningse coffeeshops invulling geven aan de ‘intelligente lockdown’ en welke vragen dit oproept voor de toekomst.

14 mei 2020

Ralph Mennes
Irene Schoonbeek
Bert Bieleman

Download notitie

Aanbod wiet en hasj

Onze onderzoekers inventariseerden in december 2019 en in mei 2020 de menukaarten van Groningse coffeeshops. Wat is het aanbod van wiet en hasj wat zijn de prijzen van de verschillende soorten? Zijn daar sinds de coronacrisis veranderingen in opgetreden? Lees onze notitie voor het antwoord.

12 mei 2020

Bert Bieleman
Bart Lukken
Ralph Mennes
Jorian Zantingh

Download notitie

Ralph Mennes

Ralph Mennes MSc

ralph.mennes@breuerintraval.nl
06-22 35 87 97

Contactpersoon


Ralph heeft als projectleider ruime ervaring met het ontwerpen en verrichten van coffeeshoponderzoek en het uitbrengen van advies. Hij beschikt over uitgebreide kennis over dit werkveld en het bijbehorende beleid.

Meer weten?

Op deze website lees je meer over onze werkgebieden: onderzoek en advies. Ook delen we graag onze bevindingen met je. Heb je vragen of een vraagstuk dat om antwoorden vraagt? We horen graag van je!